Concert – Despertant Instruments Adormits -2016

 

Des de finals del segle XIX apareix un interès creixent per la música antiga i els seus instruments. En el cas de la música medieval malauradament no se’n conserven massa testimonis complets, sinó restes fragmentàries o exemples molt modificats. Però resulta que a la portalada del monestir de Ripoll hi ha detalls dels instruments que s’utilitzaven, sobretot de corda del segle XII.

L’objectiu ara, sota el nom Despertant instruments adormits, és recrear reproduccions d’aquests instruments. La iniciativa sorgeix d’Antoni Madueño. Un musicòleg i intèrpret que s’ha dedicat al repertori trobadoresc i a l’organologia medieval, especialment a la investigació i a la construcció d’instruments de corda que utilitza als seus concerts.

La voluntat de Madueño és fer un taller des del 20 de maig al 2 de juny a la Sala Marià Font, en què els participants, sota la direcció tècnica de Carlos Ardura, i d’un equip de lutiers construiran les rèpliques dels instruments.

El taller culminarà el 2 de juny i a l’octubre es farà el concert de música medieval amb els instruments com a protagonistes. Després quedaran exposats de forma permanent. Més tard es realitzarà un documental sobre el procés d’estudi, reproducció i exposició final, i conferències divulgatives a l’entorn de l’activitat i del seu marc històric i geogràfic. Aquesta és una iniciativa més per promocionar la portalada ripollesa com a patrimoni mundial per la UNESCO.

CLUSTROBAR.COM

Despertant instruments adormits

 

NOTICIES :

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/informatius-catalunya-radio/catalunya-migdia-girona-aviat-sentirem-els-instruments-de-la-portalada-del-monestir-de-ripoll/audio/883181/

http://televisiodelripolles.xiptv.cat/noticies/capitol/700-persones-gaudeixen-de-la-musica-dels-instruments-adormits#.VxU0Yxnu7sd.gmail

http://www.ripoll.cat/ajuntament/actualitat-municipal/presentacio-del-projecte-%E2%80%9Cdespertant-instruments-adormits%E2%80%9D.-taller-de-recreacio-dels-instruments-de-la-portalada-del-monestir-de-ripoll/1299.html

http://www.naciodigital.cat/elripolles/noticia/26747/despertant/instruments/adormits/portalada

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s